Bulevar Oslobođenja 337c, 11000 Beograd, Srbija

Proizvodnja natrijum hipohlorita iz soli

  • uređaji za gasno hlorisanje i neutralizaciju hlora
  • oprema za pripremu i doziranje hemikalija
  • automatska kontrola hlorisanja i merni uređaji
  • scada sistemi i daljinski prenos podataka
  • proizvodnja hipohlorita iz soli, ozon generatori, uv sterilizatori
  • tretman otpadnih voda i kontrola algi i biofilma primenom ultrazvuka

Proizvodnja natrijum hipohlorita iz soli omogućuju primenu i proizvodnju dezinficijensa na mestu potrošnje, bez potrebe za njegovim skladištenjem. Proizvodnja natrijum hipohlorita se pojavila kao alternativa klasičnim sistemima za doziranje natrijum hipohlorita i drugih sredstava za dezinfekciju. Po pravilu i preporuci proizvođača opreme koriste se za zatvorene sisteme, gde su promene potrebe vode za hlorom veoma spore, te ih proizvodnja može pratiti.

Proizvodnja natrijum hipohlorita iz soli 1
Proizvodnja natrijum hipohlorita iz soli 2
Proizvodnja natrijum hipohlorita iz soli 3

Princip rada elektrolizera

Prema principu rada elektrolizeri se mogu svrstati u dve grupe, sisteme sa cevastom ćelijom i sisteme za membransku elektrolizu. Kod ćelijskih sistema elektroliza se odvija u zajedničkoj komori u kojoj se nalaze obe elektrode. Kod membranskih odvija se u dve komore sa elektrodama koje su odvojene membranom.

Proizvodnja natrijum hipohlorita – namena

Uređaji za proizvodnju natrijum hipohlorita i gasnog hlora iz soli posebno su prikladni za korišćenje na plivačkim bazenima i manjim industrijskim vodovodnim sistemima. Koncentracija proizvedenog hipohlorita je 5 gr/l do 25 gr/l , što je u poređenju sa kupovnim, desetostruko slabije. Kapaciteti proizvodnje na licu mesta su ograničeni i svakom korisniku prethodno prezentovani, kao i potrošnja električne energije koja je značajna.

Galeriju ovih sistema na izvedenim objektima možete pogledati ovde.

Comments are closed.