Bulevar Oslobođenja 337c, 11000 Beograd, Srbija

Uklanjanje ukusa i mirisa vode

  • uređaji za gasno hlorisanje i neutralizaciju hlora
  • oprema za pripremu i doziranje hemikalija
  • automatska kontrola hlorisanja i merni uređaji
  • scada sistemi i daljinski prenos podataka
  • proizvodnja hipohlorita iz soli, ozon generatori, uv sterilizatori
  • tretman otpadnih voda i kontrola algi i biofilma primenom ultrazvuka

Uklanjanje mirisa vode – Uklanjanje ukusa vode : Ukus i miris mogu uticati na kvalitet vode kvareći određenu hranu i povrće i smanjivajući ukusnost hrane kuvane u vodi. Supstance koji su glavni izvori mirisa i ukusa su bezopasni organski materijali kao gvožđevita bakterija i određeni neorganski hemijski sastojci kao što je vodonik sulfid.

Uklanjanje mirisa vode

Uklanjanje mirisa i ukusa vode – Vodonik sulfid

Vodonik sulfid je osnovni uzrok za ukus i miris „pokvarenog jajeta“ u vodi. U visokim koncentracijama to je zapaljiv, otrovan gas koji je veoma rastvorljiv u vodi. Takođe je toksičan ako se udiše u velikim količinama. Zbog ovih razloga, treba osigurati da su bunarske jame i kuće propisno provetravani. Vodonik sulfid se može dobiti iz dejstva sulfat redukujuće bakterije, ili dekompozicije organske materije, kanalizacije i određenih industrijskih otpada. Pored neprijatnog mirisa, vodonik sulfid je koroziv i prouzrokuje crne mrlje na posuđu i priboru.

Uklanjanje mirisa vode – ukus metala

Kisela voda(nizak nivo pH) može skidati bakar sa cevi uzrokujući ukus metala, posebno kada voda nije isprana iz cevi često. Problem mirisa može nastati prisustvom gvožđevite bakterije, koja može prouzrokovati buđav ili močvarni miris vode.

Uređaji za uklanjanje ukusa i mirisa vode

Za uklanjanje ukusa i mirisa vode koriste se filteri za vodu :

Uklanjanje ukusa i mirisa vode - Filteri za voduFilteri za vodu

Filtracija uklanja suspendovanu materiju iz vode mehanički. Osnovni filteri za vodu obično su porozni ležajevi od nerastvorljivog materijala. Sposobnost filtera da efikasno odstranjuje čestice zavisi od veličine filterskog dela, kvaliteta vode koja treba da se filtrira, zahtevanog protoka vode, kapaciteta filtera i njegove poroznosti.

detaljnije

Comments are closed.