Bulevar Oslobođenja 337c, 11000 Beograd, Srbija

Postrojenje za proizvodnju i automatsko doziranje natrijum hipohlorita Krupanj

Postrojenje za proizvodnju i automatsko doziranje natrijum hipohlorita

01.02.2022. – Krupanj – Kompanija Aqua Interma Inženjering je isporučila i pustila u rad opremu za proizvodnju i automatsko doziranje natrijum hipohlorita. Natrijum hipohlorit se proizvodi elektrolizom za šta se koristi koristi so, voda i električna energija.

Ova oprema obezbeđuje potpuno bezbedno hlorisanje vode jer se više ne radi sa opasnim hemikalijama kao što su visoko koncentrovani natrijum hipohlorit i gasni hlor. Takođe se obezbeđuje da se natrijum hipohlorit proizvodi po potrebi čime se postiže da on bude uvek svež, bez potrebe skladištenja.

Objavljeno u kategoriji: Uncategorized | Comments Off on Postrojenje za proizvodnju i automatsko doziranje natrijum hipohlorita Krupanj

Sistem za neutralizaciju gasnog hlora iz vazduha Henkel

Neutralizacija Henkel

05.02.2020. – Kruševac – Kompanija Aqua Interma Inženjering je isporučila i pustila u rad sistem za neutralizaciju gasnog hlora iz vazduha zatvorenog tipa kapaciteta do 1000 kg hlora, tip N-1000 u fabrici za proizvodnju kućne hemije kompanije Henkel Srbija. Sistem se sastoji od 3 posude za neutralizaciju zapremine 3000 L.

U slučaju da dođe do nedozvoljene koncentracije gasnog hlora u vazduhu, vazduh se uvodi u posudu za neutralizaciju, gde se uz pomoć rastvora za neutralizaciju vrši trenutna neutralizacija gasnog hlora, čime se obezbeđuje bezbedan rad sa gasnim hlorom.

Objavljeno u kategoriji: Uncategorized | Comments Off on Sistem za neutralizaciju gasnog hlora iz vazduha Henkel

Rekonstrukcija i automatizacija rada filtera Ivanjica

Filter 1

26.12.2019. – Ivanjica – Kompanija Aqua Interma Inženjering je rekonstruisala i automatizovala rad filtera u fabrici Lučka Reka u Ivanjici. Umesto starog, isporučen je i postavljen novi cevni razvod sa pratećim elementima za dovod/odvod vode i vazduha i laterala sa filterskim diznama. Takođe je zamenjena i filterska ispuna od kvarcnog šljunka i peska, kao i regulacioni ventil na odvodu i merna oprema potrebna za automatizaciju rada filtera.

Automatika filtera obezbeđuje tri režima rada: ručni, poluautomatski i automatski. U automatskom režimu je obezbeđen rad filtera sa regulacijom nivoa vode iznad filterske ispune.

Filter 2
Filter 3
Objavljeno u kategoriji: Uncategorized | Comments Off on Rekonstrukcija i automatizacija rada filtera Ivanjica

Uređaji za proizvodnju i destrukciju ozona Veles

Uređaji za proizvodnju i destrukciju ozona

04.11.2019. – Veles, Severna Makedonija – Isporučeni i pušteni u rad uređaji za proizvodnju i destrukciju ozona u fabrici vode u Velesu. Ozonator je kapaciteta 1500 g/h. Destruktor ozona uništava rezidualni ozon u vazduhu, pre odlaska u atmosferu.

Veles2
Veles3
Objavljeno u kategoriji: Uncategorized | Comments Off on Uređaji za proizvodnju i destrukciju ozona Veles

Rezervoar za pijaću vodu Boljevac

Rezervoar Podgorac

24.08.2019. – Podgorac, opština Boljevac – Kompanija Aqua Interma Inženjering je izgradila i pustila u rad rezervoar za pijaću vodu. Rezervoar je kapaciteta 250 kubika, pa ako dođe do privremenog nedostatka vode, korisnici neće ostati bez vode za piće.

Objavljeno u kategoriji: Uncategorized | Comments Off on Rezervoar za pijaću vodu Boljevac

Sajam voda 2018

Sajam Voda 2017

25.10.2018. – Beograd – Kompanija AQUA INTERMA INŽENJERING vas poziva da dođete na Sajam voda 2018, koji će se održati od 14. do 16. novembra u hali Belexpocentra i paviljonu ispred hale Belexpocentra. Mi ćemo, kao i svake godine, biti na sajmu kao izlagač. Posetite nas da se bolje upoznamo i družimo!

Objavljeno u kategoriji: Uncategorized | Comments Off on Sajam voda 2018

Mobilno pilot postrojenje za tretman vode

Mobilno pilot postrojenje 2

02.04.2018. – Beograd – Mobilno pilot postrojenje za tretman vode kontejnerskog tipa ili montirano na kamion. Namenjeno je za tretman vode iz reka, kanala za navodnjavanje, jezera i tretman podzemnih voda. Primenjena savremena tehnologija omogućuje tretman navedenih tipova vode do kvaliteta vode za piće sa posebnim akcentom na uklanjanje mutnoće.

U slučaju potrebe, postrojenje se može dopuniti i dodatnim jedinicama koje su neophodne da bi se zaokružio celokupni tehnološki proces prečišćavanja vode.

Objavljeno u kategoriji: Uncategorized | Comments Off on Mobilno pilot postrojenje za tretman vode

Postrojenje za prečišćavanje vode Malo Crniće

Postrojenje za prečišćavanje vode Malo Crniće

22.01.2018. – Malo Crniće – Kompanija Aqua Interma Inženjering je isporučila opremu i pustila u rad postrojenje za prečišćavanje vode u Malom Crniću. Sagrađeno je postrojenje za prečišćavanje vode koje će uklanjati višak amonijaka i gvožđa koji su do sada redovno pravili problem. Postrojenje se sastoji od dve bunarske pumpe, samoispirajućeg filtera, rezervoara, dve potisne pumpe, tečnog hlorisanja, kao i potrebne opreme za merenje, napajanje i upravljanje postrojenjem. Takođe ugrađen je i sistem za daljinski nadzor i upravljanje. Rezervoar sadrži 300 kubika, što znači ako dođe do privremenog nedostatka vode, korisnici neće ostati bez vode.

Malo Crniće - Samoispirajući filter
Malo Crniće - Rezervoar
Malo Crniće - Sistem za daljinski nadzor i upravljanje SCADA

Objavljeno u kategoriji: Uncategorized | Comments Off on Postrojenje za prečišćavanje vode Malo Crniće

Sajam Voda 2017

Sajam Voda 2017

18.11.2017. – Beograd – Kompanija AQUA INTERMA INŽENJERING je i ove godine bila izlagač na “Sajmu Voda” koji je održan u Belexpo centru u Beogradu. Tom prilikom su, pored našeg standardnog proizvodnog programa i atraktivnih eksponata, predstavljene i dozir pumpe italijanskog proizvođača SEKO kao i daljinski pristup kontroleru AU-2004/15 preko tableta. Zahvaljujemo se svim posetiocima na interesovanju i vremenu koje su izdvojili.

Vidimo se i sledeće godine na istom mestu.

Sajam Voda 2017 - SEKO dozir pumpe
Sajam Voda 2017 - Daljinski pristup preko tableta
Objavljeno u kategoriji: Uncategorized | Comments Off on Sajam Voda 2017