Bulevar Oslobođenja 337c, 11000 Beograd, Srbija

Uklanjanje amonijaka iz vode

  • uređaji za gasno hlorisanje i neutralizaciju hlora
  • oprema za pripremu i doziranje hemikalija
  • automatska kontrola hlorisanja i merni uređaji
  • scada sistemi i daljinski prenos podataka
  • proizvodnja hipohlorita iz soli, ozon generatori, uv sterilizatori
  • tretman otpadnih voda i kontrola algi i biofilma primenom ultrazvuka

Uklanjanje amonijaka iz vode – amonijak u vodi

Uklanjanje amonijaka iz vode – Koncentracije amonijaka u podzemnim izdanima su povećane tokom godina zbog nekoliko razloga među kojima je najvažniji intenzivna upotreba đubriva u poljoprivredi. U mnogim oblastima, ove koncentracije su veoma visoke u odnosu na maksimalnu dozvoljenu vrednost za pijaću vodu koja iznosi 0,1 mg/L(za vodovode do 5000 ekvivalentnih stanovnika je 1mg/L). Veće koncentracije mogu biti štetne za ljude i životinje zbog pretvaranja amonijaka u nitrat što je toksično za organizme.

Uklanjanje amonijaka iz vode – oblici amonijaka u vodi

Amonijak može biti prisutna u vodi u dva oblika, kao amonijum hidroksid(NH3) ili kao amonijum jon(NH4). Kada je pH vode manja od 7 amonijak je prisutan kao amonijum jon. Kada je pH veća od 7, više amonijaka je prisutno kao amonijum hidroksid.

Uređaji za uklanjanje amonijaka iz vode

Za uklanjanje amonijaka koriste se filteri za vodu koji uklanjaju amonijak:

Uklanjanje amonijaka iz vode - Filteri za voduFilteri za vodu

Filtracija uklanja suspendovanu materiju iz vode mehanički. Osnovni filteri za vodu obično su porozni ležajevi od nerastvorljivog materijala. Ovaj materijal(smola) ima negativan potencijal sa pozitivno naelektrisanim natrijum jonom prikačenog na njega.

detaljnije

Uklanjanje gvožđa iz vode - Samoispirajući filterSamoispirajući filter

Samoispirajući filter je uređaj bez pritiska, konstantnog radnog ciklusa prilagođenog tretmanu vode i otpadne vode. Prilagođenje veličine uređaja kao i vrsta i količina filterske ispune osigurava redukciju suspenzija, mutnoća, boje, kao i gvožđa, jedinjenja mangana, amonijum jona i drugih vrednosti na normativne.

detaljnije

Comments are closed.