agrouniktretman vodetuv nord
Bulevar Oslobođenja 337c, 11000 Beograd, Srbija

Proizvodnja natrijum hipohlorita iz soli

  • uređaji za gasno hlorisanje i neutralizaciju hlora
  • oprema za pripremu i doziranje hemikalija
  • automatska kontrola hlorisanja i merni uređaji
  • scada sistemi i daljinski prenos podataka
  • proizvodnja hipohlorita iz soli, ozon generatori, uv sterilizatori
  • tretman otpadnih voda i kontrola algi i biofilma primenom ultrazvuka

Uređaji za proizvodnju natrijum hipohlorita iz soli omogućuju primenu i proizvodnju dezinficijensa na mestu potrošnje, bez potrebe za njegovim skladištenjem. Ovi uređaji su se pojavili kao alternativa klasičnim sistemima za doziranje natrijum hipohlorita i drugih sredstava za dezinfekciju. Po pravilu i preporuci proizvođača opreme koriste se za zatvorene sisteme, gde su promene potrebe vode za hlorom veoma spore, te ih proizvodnja može pratiti.

Proizvodnja natrijum hipohlorita iz soli 1Proizvodnja natrijum hipohlorita iz soli 2Proizvodnja natrijum hipohlorita iz soli 3

Prema principu rada elektrolizeri se mogu svrstati u dve grupe, sisteme sa cevastom ćelijom i sisteme za membransku elektrolizu. Kod ćelijskih sistema elektroliza se odvija u zajedničkoj komori u kojoj se nalaze obe elektrode, dok se kod membranskih odvija u dve komore sa elektrodama koje su odvojene membranom.

Uređaji za proizvodnju natrijum hipohlorita i gasnog hlora iz soli posebno su prikladni za korišćenje na plivačkim bazenima i manjim industrijskim vodovodnim sistemima. Koncentracija proizvedenog hipohlorita je 5 gr/l do 25 gr/l , što je u poređenju sa kupovnim, desetostruko slabije. Kapaciteti proizvodnje na licu mesta su ograničeni i svakom korisniku prethodno prezentovani, kao i potrošnja električne energije koja je značajna.

Galeriju ovih sistema na izvedenim objektima možete pogledati ovde.

Comments are closed.

NOVO

Aquainterma dozir pumpe

Analogne i Digitalne

AML DPT

3 l/h - 10 bar

Promo cena!