Bulevar Oslobođenja 337c, 11000 Beograd, Srbija

O kompaniji

  • uređaji za gasno hlorisanje i neutralizaciju hlora
  • oprema za pripremu i doziranje hemikalija
  • automatska kontrola hlorisanja i merni uređaji
  • scada sistemi i daljinski prenos podataka
  • proizvodnja hipohlorita iz soli, ozon generatori, uv sterilizatori
  • tretman otpadnih voda i kontrola algi i biofilma primenom ultrazvuka

NOVOSTI

Postrojenje za proizvodnju i automatsko doziranje natrijum hipohlorita Krupanj

Postrojenje za proizvodnju i automatsko doziranje natrijum hipohlorita 01.02.2022. – Krupanj – Kompanija Aqua Interma Inženjering je isporučila i pustila u rad opremu za proizvodnju i automatsko doziranje natrijum hipohlorita. Natrijum hipohlorit se proizvodi elektrolizom za šta se koristi koristi so, voda i električna energija. Ova oprema obezbeđuje potpuno bezbedno hlorisanje vode jer se više ne radi sa opasnim hemikalijama kao što su visoko koncentrovani natrijum hipohlorit i gasni hlor. Takođe se obezbeđuje da se natrijum hipohlorit proizvodi po potrebi čime se postiže da on bude uvek svež, bez potrebe skladištenja.

Objavljeno u kategoriji: Uncategorized | Comments Off on Postrojenje za proizvodnju i automatsko doziranje natrijum hipohlorita Krupanj

Comments are closed.

Sistem za neutralizaciju gasnog hlora iz vazduha Henkel

Neutralizacija Henkel

05.02.2020. – Kruševac – Kompanija Aqua Interma Inženjering je isporučila i pustila u rad sistem za neutralizaciju gasnog hlora iz vazduha zatvorenog tipa kapaciteta do 1000 kg hlora, tip N-1000 u fabrici za proizvodnju kućne hemije kompanije Henkel Srbija. Sistem se sastoji od 3 posude za neutralizaciju zapremine 3000 L.

U slučaju da dođe do nedozvoljene koncentracije gasnog hlora u vazduhu, vazduh se uvodi u posudu za neutralizaciju, gde se uz pomoć rastvora za neutralizaciju vrši trenutna neutralizacija gasnog hlora, čime se obezbeđuje bezbedan rad sa gasnim hlorom.

Objavljeno u kategoriji: Uncategorized | Comments Off on Sistem za neutralizaciju gasnog hlora iz vazduha Henkel

Comments are closed.

Rekonstrukcija i automatizacija rada filtera Ivanjica

Filter 1

26.12.2019. – Ivanjica – Kompanija Aqua Interma Inženjering je rekonstruisala i automatizovala rad filtera u fabrici Lučka Reka u Ivanjici. Umesto starog, isporučen je i postavljen novi cevni razvod sa pratećim elementima za dovod/odvod vode i vazduha i laterala sa filterskim diznama. Takođe je zamenjena i filterska ispuna od kvarcnog šljunka i peska, kao i regulacioni ventil na odvodu i merna oprema potrebna za automatizaciju rada filtera.

Automatika filtera obezbeđuje tri režima rada: ručni, poluautomatski i automatski. U automatskom režimu je obezbeđen rad filtera sa regulacijom nivoa vode iznad filterske ispune.

Filter 2
Filter 3

Objavljeno u kategoriji: Uncategorized | Comments Off on Rekonstrukcija i automatizacija rada filtera Ivanjica

Comments are closed.

Uređaji za proizvodnju i destrukciju ozona Veles

Uređaji za proizvodnju i destrukciju ozona

04.11.2019. – Veles, Severna Makedonija – Isporučeni i pušteni u rad uređaji za proizvodnju i destrukciju ozona u fabrici vode u Velesu. Ozonator je kapaciteta 1500 g/h. Destruktor ozona uništava rezidualni ozon u vazduhu, pre odlaska u atmosferu.

Veles2
Veles3

Objavljeno u kategoriji: Uncategorized | Comments Off on Uređaji za proizvodnju i destrukciju ozona Veles

Comments are closed.

Rezervoar za pijaću vodu Boljevac

Rezervoar Podgorac

24.08.2019. – Podgorac, opština Boljevac – Kompanija Aqua Interma Inženjering je izgradila i pustila u rad rezervoar za pijaću vodu. Rezervoar je kapaciteta 250 kubika, pa ako dođe do privremenog nedostatka vode, korisnici neće ostati bez vode za piće.

Objavljeno u kategoriji: Uncategorized | Comments Off on Rezervoar za pijaću vodu Boljevac

Comments are closed.

Sajam voda 2018

Sajam Voda 2017

25.10.2018. – Beograd – Kompanija AQUA INTERMA INŽENJERING vas poziva da dođete na Sajam voda 2018, koji će se održati od 14. do 16. novembra u hali Belexpocentra i paviljonu ispred hale Belexpocentra. Mi ćemo, kao i svake godine, biti na sajmu kao izlagač. Posetite nas da se bolje upoznamo i družimo!

Objavljeno u kategoriji: Uncategorized | Comments Off on Sajam voda 2018

Comments are closed.

Kompanija AQUA INTERMA INŽENJERING osnovana je pre 29 godina i u svom dugogodišnjem postojanju neprekidno se bavi poslovima vezanim za tretman pitke i otpadne vode.

Delatnost kompanije obuhvata proizvodnju, montažu, puštanje u rad i održavanje tehnološko-mašinske i elektro opreme kao i izradu relevantne projektne dokumentacije, odnosno učešće u ekspertizama i nadzorima ali i realizaciji priznatih inovacionih tehnologija i patenata. Uspešno se suočavajući sa raznim izazovima i težnjom za konstantnim razvojem i usavršavanjem, uspostavili smo saradnju sa brojnim institutima i naučnim ustanovama, kao i sa renomiranim evropskim i svetskim kompanijama koje se bave tretmanom voda. AQUA INTERMA INŽENJERING je dugi niz godina prisutna, ne samo u najvećem broju domaćih gradskih i industrijskih vodovoda, već i u okruženju, u BIH, Makedoniji, Crnoj Gori, Sloveniji, kao i u svetu Rumuniji, Turskoj, Indiji, itd.

Aqua1
Aqua2
Aqua3

Generalna delatnost kompanije AQUA INTERMA INŽENJERING odnosi se na:

  • Proizvodnju, nabavku, montažu i puštanje u rad tehnološke, mašinsko-tehnološke i elektro-opreme u sastavu postrojenja za prečišćavanje vode za piće i upotrebljene vode i to: oprema za pripremu i doziranje hemijskih rastvora (koagulanata, flokulanata, oksidanata, sredstava za korekciju pH vrednosti i sl., kao i opremu za dezinfekciju vode i neutralizaciju hlora), uređaje za merenje fizičkih i fizičko-hemijskih parametara fluida(protok, nivo, temperatura, pH, i sl. ), elektro-opremu za energetsko napajanje procesne opreme, signalizaciju, automatizaciju, upravljanje, i sl., sa softversko-hardverskom podrškom.
  • Projektovanje postrojenja za pripremu vode za piće, postrojenja za tretman gradskih otpadnih voda kao i otpadnih voda izvesnih industrijskih pogona (klanice, cementare, i sl.), što obuhvata tehnološke projekte sa definisanjem kompletne procesne i elektro-opreme.
  • Rekonstrukciju postojećih postrojenja za tretman vode u cilju poboljšanja tehnoloških procesa, odnosno dostizanja zahtevanog kvaliteta prečiščene vode.
  • Koncipiranje specifičnih tehnoloških postupaka u pripremama vode za piće sa proizvodnjom, instaliranjem pilot-postrojenja, testiranjem i dokazivanjem parametara u radu pilot-uređaja (sirove vode sa veoma visokim sadržajem amonijaka, boje, velikom oksidabilnošću, gvožđem, manganom, i sl.).

Osim delatnosti u oblasti proizvodnje AQUA INTERMA INZENJERING raspolaže i jakom servisnom službom sa obučenim stručnim personalom. Ekipa servisne službe je spremna za brze intervencije na poziv klijenata, a u stanju su da reše sve moguće probleme u vezi sa radom opreme, ne samo sopstvene već i drugih proizvođača.

Značajan udeo aktivnosti kompanije AQUA INTERMA INŽENJERING posvećen je inovacijama u oblasti tretmana vode, u saradnji sa Institutom IHTM, posebno najnovijim metodama koje danas u svetu predstavljaju ekološki hit u dezinfekciji vode i očuvanju odličnih organoleptičkih i bakterioloških osobina pitke vode. Ovo poslednje podrazumeva postupke, opremu i tretman u kome su zastupljeni samo fizički procesi, bez upotrebe hlora i drugih oksidacionih sredstava, što je interesantno za one sisteme gde se voda za piće duže vreme zadržava ili odstoji (kao što su cisterne za vodu za individualno vodosnabdevanje, rezervoari, lokalni vodovodi ekskluzivnijeg karaktera, hotelski kompleksi, bazeni za kupanje, i sl.).

U posebno interesantnu oblast spada i rešavanje problema algi i biofilma u rezervoarima i bazenima koji su izloženi uticaju svetlosti i temperature, odnosno problema u vezi sa pojavom neprijatnih mirisa na postrojenjima za tretman otpadnih voda, gradskim deponijama i sl.

Comments are closed.